A Mocorgó Tábor – ahogy a kezdőlapon már említettük – egy napközis jellegű nyári gyermektábor. Minden évben több turnust hirdetünk, amelyek rendszerint már az év eleje körül be is telnek jelentkező gyermekekkel. A táborban reggel 8:00-tól délután 16:00-ig foglalkozunk a gyermekekkel. A programok között túlnyomó többségében olyan játékok szerepelnek, amelyekben a tábor résztvevők aktívan mozoghatnak.

Mocorgó Tábor
kicsiknek

Minden évben heti 2 turnust hirdetünk a 6-11 éves kor közötti gyermekek számára. Ezek a táborok rendszerint maximális létszámmal üzemelnek, és a gyerekek imádják a mindennapi programokat.

A tábor díja az alábbiakat tartalmazza:

 • gyermekfelügyelet minden nap 8:00-16:00 között
 • napi 1 meleg étkezést étteremben (ebéd)
 • heti 1 előadást (egészséges táplálkozásról, mozgásról, stb.)
 • heti 1 fitnesz órát (természetesen gyerekekre tervezve)
 • minden nap játékos foglalkozásokat
 • heti 2-3 úszásoktatás órát (amennyiben az uszoda nyitva lesz)
 • egy kis meglepetést a tábor végén
 • minden nap mosolygós, jókedvű táborvezetőket 😉

Mocorgó Tábor
tiniknek

Teenager

Minden évben heti 1 turnust hirdetünk a 12-16 éves kor közötti teenager-ek számára. A tini tábor rendszerint nagy port kavar, és imádják a táborozók, hiszen olyan programokat szervezünk számukra, amelyekre büszkén tekinthetnek vissza. (2020-ban például a balatoni nagy kört tekertük le velük 2 nap alatt, amely 150 km volt.)

A tábor díja az alábbiakat tartalmazza:

 • tinifelügyelet minden nap 8:00-16:00 között
 • napi 1 meleg étkezést étteremben (ebéd)
 • heti 1 előadást (egészséges táplálkozásról, mozgásról, stb.)
 • heti 1 fitnesz órát (természetesen gyerekekre tervezve)
 • heti 1 túrázást
 • heti 1-2 úszásoktatás órát (amennyiben az uszoda nyitva lesz)
 • heti 1 bringatúrát, amely 2021-ben sem maradhat el
 • egy kis meglepetést a tábor végén
 • minden nap mosolygós, jókedvű táborvezetőket 😉

Helyszín

Szent Gellért Római Katolikus Általános Iskola
8660 Tab, Templom tér 2-6.
Térképen lásd itt.

Turnusok

I. turnus: 2022.07.4-8.
II. turnus: 2022.07.11-15.
III. turnus: 2022.07.25-29.

Díjak

Kicsik tábora:
22.000 Ft/fő/hét
Tinik tábora:
26.000 Ft/fő/hét

Infók

A III. turnusba csak teenagerek (12-16 év közöttiek) jelentkezését várjuk! Testvérkedvezményt idén is biztosítunk!*

*Azon gyerkőcöknek, akik tesóval érkeznek, vagy 2 hétre jönnek hozzánk a tábor díjából engedményt biztosítunk. A kicsik tábora esetén így 21.000 Ft/fő/hét áron tudnak hozzánk érkezni a testvérek, illetve a 2 hétig táborozók. A tinik tekintetében pedig 25.000 Ft/fő/hét áron tudnak hozzánk érkezni a testvérek.

Táborvezetők: Kuknyó Brigitta, és Barabás Dávid

Jelentkezés menete: Jelentkezni az alábbi kis gombra kattintva, a jelentkezési űrlapon tudtok. A leadott jelentkezésetek után, megkapjátok a Mocorgó Tábor jelentkezési lap és megállapodás című dokumentumát, amelyet kitöltve, aláírva le kell adnotok számunkra. A jelentkezési lap mellett a tábor előleg (12.000 Ft/fő/hét) befizetésével válik érvényessé a jelentkezésetek.
Jelentkezési lap, és előleg nélkül nem áll módunkban helyeket fenntartani senkinek sem!

Továbbá előleget maximum a tábor előtt 10 napig áll módunkban visszatéríteni. Ha valaki a tábor kezdés előtt 10 napon belül mondja le a jelentkezést (bármilyen ok miatt), abban az esetben az előleg nem jár vissza!

Ha a jelentkezést a tábor első napján mondja le valaki, ott pedig a tábor teljes díját köteles az adott szülő a részünkre kifizetni!

GYIK

(Gyakran ismételt kérdések)

Mikorra tudom vinni a gyermekem és mikorra tudok érte menni?

Mint minden évben, idén is alap esetben reggel 8:00-ra érkezhetnek a gyerekek a HappyFit Spinning & Aerobic Terembe, és délután 16:00-ra lehet értük jönni. Természetesen a józan ész határain belül rugalmasak vagyunk, de kérünk mindenkit, hogy igyekezzen ehhez tartani magát. Illetve néha lehetséges olyan eset, hogy előbb kell hozni őket, esetleg később vinni, de ilyenkor mindig jelzünk előre ez ügyben.

Mit csomagoljak neki étel, ital terén, és mennyit?

Minden évben elmondjuk, hogy lehetőleg elegendő mennyiségű ételt, és italt csomagoljon mindenki a gyermekének. Délben van egy bőséges ebéd, de ez természetesen az egész napi étel adagját egy gyermeknek sem teszi ki (pláne ha éppen nem fűlik hozzá a foga). Szóval célszerű reggelit/tízórait és uzsonnát is csomagolni a gyermeknek (aztán 1-2 nap múlva úgyis kiderül, hogy mi mire elegendő). Az étel tekintetében a szendvics egy kis zöldséggel esetleg jobb választás, mint a péksütik. Ital terén ha lehet akkor ne szénsavas üdítőt hozzanak magukkal a gyerekek. Ezek az italok amúgy sem hasznosak, a sok mozgás közben meg pláne nem. Mi a vízre esküszünk, de persze tudjuk, hogy a gyerekek nem ilyen egyszerűen működnek. A mennyiség terén jó lenne a folyadékból bőségesen csomagolni, hiszen nyár lesz, meleg, sok mozgás, és ehhez sok folyadék is dukál.

Mi történik ha ne adj Isten megcsípi a gyereket egy méhecske, beüti valamilyét, vagy elkapja egy dinoszaurusz? 😱

Mindenkit szeretnénk megnyugtatni, hogy ha valami nagy állat jönne, akár dínó, szerintünk vagyunk olyan erőnlétbe a Brigivel, hogy megkűzdjünk vele. 😁
Viccet félre téve, természetesen mindenki aggódik valamilyen szinten a gyermekéért. Amiben mi hozzá tudunk járulni a nyugalmatokhoz, azok az alábbiak:
– mindenkire igyekszünk maximálisan figyelni
– mindig van nálunk elsősegély doboz
– mindig van nálunk így sebfertőtlenítő, sebtapasz is, de talán még gipszelni is tudnánk amennyi minden az elsősegély ládánkban van 🙂
– ha kisebb dolog történik (horzsolás), megoldjuk
– ha nagyobb dolog történne, első körben a megfelelő intézkedések után Téged fogunk keresni telefonon, és szinte rögtön értesülni fogsz róla, hogy mi a gond

Hogyan bírjuk mindezt?

Jó sok Duracell, türelem, és néha amikor nagy a zsivaj, akkor az egyik füleden be, a másikon ki. 🙂
Nagyon szeretjük a gyerekeket, és így ők is szeretnek minket. Úgy érezzük, hogy talán ez az, ami miatt nem megyünk a falnak első este. De természetesen mi sem vagyunk mindenhatók, ennyi gyerek mellett a 3. hét végére azért már merülnek a mi elemeink is. 🙂

A gyerek menne még a táborba, de vége van már az idei turnusoknak. Mit tegyek?

Szerencsére egyre több ilyen esettel találkozunk, amelynek nagyon örülünk, mert ez azt jelenti, hogy szuperül érezte magát a gyermek. Viszont ugye ennek van egy nehezebb oldala is, nem egyszer sírás lett a vége, és az már ugye nem tréfa dolog. 
Mi azt tanácsoljuk, hogy szépen próbáljátok elmagyarázni neki, hogy “hamarosan” újra lesz tábor, addig viszont a Brigi néninek, és a Dávid bácsinak szüksége van egy kis pihenésre. 
De ha minden kötél szakad, akkor Tabon szinte bármikor fellelhetőek vagyunk, egy ölelésre, pacsira. Szóval ha nagyok az elvonási tünetek, akkor itt vagyunk. 😉

Hagytunk-e már el gyereket?

Egyszer majdnem azt hittem (Dávid), hogy igen… Miután 4-szer számoltam végig a létszámot, és mindig 1 hiányzott, akkor kiderült, hogy egy magasabb gyereket (kb 170 cm) frankón kihagytam a táborozók listájából. 🙂
Na de a lényeg… Nem hagytunk még el gyereket, és természetesen nem is szándékozunk. Az mellett, hogy folyamatosan figyelünk rájuk, ha bárhova elindulunk MINDIG végig számoljuk a létszámot. Addig nincs menet, amíg a létszám nem stimmel. Ebből valószínű soha nem fogunk engedni, hiszen ez az egyik alapja a felelős gyermekfelügyeletnek.

Milyen ruhában engedjem el otthonról a gyermekemet?

Érdemes egyfelől játszós ruhában gondolkodni, ugyanis itt nincs mese, ha mocorgunk, akkor lehet tetőtől talpig piszkosak lesznek. 🙂 Na jó, természetesen azért igyekszünk rájuk figyelni, de ettől függetlenül ne a 16 ezres fehér Nike gatya legyen a gyereken.
Annak kapcsán pedig, hogy pontosan milyen ruha legyen, azt szoktuk mondani, hogy időjárásnak megfelelő öltözék. (Ha esőre áll, akkor melegebben, esetleg esőkabátot, esernyőt csomagolva. Ha melegebb van, akkor maximum egy pulcsit berakva, ha rosszabbra fordulna az idő, stb.)

A tábor alatt lenne egy kis elfoglaltsága a gyermeknek napközben, megoldható?

Természetesen mindig igyekszünk kölcsönösen együttműködni a szülőkkel, így semmi probléma nincsen, ha esetleg egyik nap napközben mondjuk fogászatra kell mennie a gyereknek. Annyi a kérésünk, hogy előtte szóljatok, hogy tudjunk róla, illetve meg tudjuk mondani, hogy abban az időpontban körülbelül merre leszünk. Majd elviszitek, és ha még belefér, akkor visszahozzátok a táborba. Mindent is megoldunk. 😉

Miért kell 66 papírt kitölteni, és minek ez a sok adminisztráció?
A tábort nem csak meghirdetjük, reklámozzuk, hanem a háttérben szerződéseket kötünk, buszt bérelünk, papírozunk, számlázunk, és minden egyes papírt beszerzünk, ami a táborozáshoz szükséges. Igazából megkövetelik a jogszabályok ezeket a dolgokat.
A háttérmunka listázva:
– 1 db excell táblában vezetjük a jelentkezéseket, ebben vezetjük a pontos kiadásokat, pénzügyeket, mindent.
(Ha például megkérdeznétek, hogy 2016-ban mire költöttünk a táborban, akkor pontosan meg tudnánk mondani.)
– Minden évben a Siófoki Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézete (ÁNTSZ) felé bejelentjük az összes táborunkat (ez kötelező minden tábor esetében, és tavaly is kint voltak ellenőrizni minket, illetve mindent rendben találtak, még meg is dicsértek minket, ahogy vezetjük a papír munkát).
– Minden évben számlát állítunk ki az összes résztvevő gyermek szüleinek nevére a tábor egy főre jutó teljes összegének tekintetében.
– Minden évben a fent említett ÁNTSZ bejelentése mellé szülői nyilatkozatot töltetünk ki a résztvevő gyermekek szüleivel, hogy minden gyermek, aki nálunk táborozik közösségbe engedhető, nem szenved semmilyen fertőző betegségben.
– Az összes résztvevő gyermek szüleivel egy 4 oldalas szerződést töltetünk ki, amely tartalmazza a tábor főbb ismérveit, és igazából mindent, amit jogilag tartalmaznia kell. Ebben a dokumentumban 1 oldalon keresztül csak a GDPR szabályzatunk szerepel, amely a honlapunkon is elérhető. Eme dokumentum általunk, és a szülők által is aláírt állapotban kerül be a megfelelő dossziéba.
A nyilatkozatokat, és a szerződéseket előzetesen kinyomtattatjuk…
– A tábor alatt egyrészt azért mászkálok (Dávid) olyan nagy táskával folyamatosan, mert minden egyes dokumentum, szerződés, ÁNTSZ igazolás, szülői nyilatkozat, számla nálam van, ami bármikor kellhet. Ez biztosítja többek között azt is, hogy ha véleltelnül gond lenne bármelyik gyerekkel, akkor rögtön a szülő telefonszáma, e-mail címe, facebook elérhetősége, lakcíme, minden előttünk van fél perc alatt.
– Minden egyes táboros nap után az excell táblát frissítjük, minden adatot aktualizálunk.
– Szinte az összes dokumentum (szerződések, szülői nyilatkozatok, stb.) tábor turnusokra lebontva 5 év megőrzésre kerül, majd megsemmisítjük.
Szóval a tábor nem kevés szervezői munkája mellé grátiszban ezeket is végezzük. 🙂 Ezt pedig azért osztottuk meg veletek, hogy lássátok ti is tisztán, hogy egy olyan helyen táborozik a gyermeketek, ahol nem csak a látszatra, de a többi kötelezettségünkre is pontosan odafigyelünk. Mi így vagyunk nyugodtak, és talán ismertek minket annyira, hogy a maximalizmusunk miatt sem tudnánk másként tenni a dolgunkat… 😃
Mi lesz, ha a COVID miatt nem lehet idén megszervezni a tábort?
Tábort szervezni nem lehet úgy, hogy majd várunk, és ha júniusban zöld utat adnak, akkor ló halálában meghirdetjük és kapkodunk, hogy minden összeálljon mire kezdődik az első hét. 
Szóval mi úgy készülünk, hogy idén is lehet majd tábort tartani, és sok-sok gyerkőc érkezik majd hozzánk. Természetesen a higiéniára ugyanúgy odafigyelünk, mint eddig, illetve valószínű ez az év is kedvez nekünk annyiból, hogy nagyrészt kinti programokat kell a gyermekeknek szerveznünk. 
Ha véletlenül mégsem lehetne idén táborokat tartani, akkor az előleg gyanánt befizetett teljes összeget visszatérítjük MINDEN JELENTKEZŐ esetében!

Jelentkezés a táborra

Az online jelentkezési felületet várhatóan 2022. januárjában nyitjuk meg!