A programokról

A jó hangulathoz, és a felhőtlen szórakozáshoz azért rendszerint elengedhetetlen egy-egy jó kis program. Büszkék vagyunk arra, hogy a Mocorgó Táborban kreatív, mozgalmas, és olyan programok szerepelnek évről évre, amelyeket imádnak a gyerekek. A teljesség igénye nélkül, néhányat felsorakoztatunk most itt, hogy lássátok, miről is beszélünk.

Fitnesz órák

Minden táborban az egyik alap program, hogy Brigi néni, aki a HappyFit Spinning & Aerobic Terem vezetője, kicsit megmozgatja a gyerekeket. Ez olykor köredzés jellegű, olykor alakformáló óra, de egy csoport bontással már Spinning órát is tartott a gyerekeknek. Mivel Mocorgó Táborban vagyunk, ezért elengedhetetlennek érezzük, hogy megismertessük velük a különböző mozgásfajtákat, és a foci, futás, tollaslabda, stb. mellett ezekkel a mozgásokkal is megismerkedjenek.

Úszásoktatás órák

Amikor éppen nem COVID lázban égünk, akkor a tábor egyik alap programját jelenti a rendszeres úszásoktatás. Általában minimum heti 2-3 alkalommal meglátogatjuk ilyenkor a tabi uszodát (erről a létesítményről még a későbbiekben lesz szó), és 1-1 órás úszásoktatás órákat tart Dávid bácsi a gyerekeknek, aki a Dávid Úszósuli vezetője. Az órák végén természetesen sokat szoktunk játszani is, hogy azért minden gyerkőc boldogan, és mosolygósan hagyja el az uszodát.

Balatonendrédi Vadaspark és Vendégház

A Balatonendrédi Vadaspark és Vendégház egy fergeteges hely, ahol a gyerekekkel egy teljes napot vígan el lehet tölteni. Kránitz Zoltán (Zoli bácsi), aki a létesítmény tulajdonosa, és vezetője, olyan komplex programot állított össze a gyerekeknek, amely magáért beszél. Reggel egy kis túrázással kezdtünk, megtanultunk tájékozódni az erdőben, majd leereszkedni meredek “hegyoldalon”, utána a túlélés része következett. Megtanultunk tüzet gyújtani, hordágyat készíteni, menedéket építeni. A jól megérdemelt – tűzön sütött – ebéd után, lovashintóztunk, íjászkodtunk, fegyvertörténeti áttekintésen vettünk részt, fára másztunk, kecskéket etettünk, stb.
Sajnos a COVID helyzet azonban őket sem kímálte, és jelenleg nem fogadnak látogatókat, de mi ettől függetlenül továbbra is szívből ajánljuk Zoli bácsiékat.

Élmény a vízben

Az Igali Gyógyfürdő az elmúlt évek során egyre jobban fejlődött/fejlődik. Jelenleg olyan komplexummá nőtte ki magát, ahol a gyerekek is jól érzik magukat. 2020-ban mind a 3 táboros csapattal jártunk a fürdőben, és a gyerekek egybehangzó véleménye alapján, nagyszerű választás volt ez a program. A fürdőben többek között úszómedence, kisvizes medencék, gyermekmedencék, és szerencsére egy vízi csúszda is helyet kapott, amely nem csak a gyerekek, de a felnőtt kísérők kedvence is lett. 🙂

Koppány-Völgye Tanuszoda

Békeidőben, amikor is nincs éppen COVID járvány, elég sok időt töltünk Tabon sz uszodában. Ilyenkor igyekszünk hetente minimum 2-3 alkalommal ellátogatni a tanuszodába, és alkalmankét egy közel 1 órás úszásoktatás órát tartani a gyerekeknek. Természetesen az úszás vége mindig játékba torkollik, és valljuk be, ez a nagy melegben nem is csoda… 😉

Túrák

Szinte mondhatjuk, hogy a Mocorgó Tábor már-már állandó programjának számít egy-egy túra az erdőben. A különböző gyalogtúrák során nagyon sokat segít nekünk állandó túravezetőnk, Vrancsik Tibor. Tibi ezen szakmája mellett gombaszakellenőr is, így sokszor nem csak gyaloglunk a “nagyvilágba”, hanem jó néhány információval leszünk gazdagabbak, ha meglátunk egy-egy gombát például. 2020-ban (a tinik táborában) a túrázást összekötöttük egy kis ügyességi tájékozódással az erdőben, amely nem volt egyszerű, de ügyesen megugrották a teenager-ek a feladatot.
Szóval ha túrázni támadna kedvetek, vagy gombászni, akkor ajánljuk Vrancsik Tibort, és az Erdőkertet!

Dániel Kecskefarm

A Dániel Kecskefarm Nágocson található, és jelenleg – tudomásunk szerint – körülbelül 120 kecskét számlál a gazdaság. A táboros gyerekekkel egy egész délelőttöt töltöttünk itt, amikor is megkukkantottuk az állatokat, kicsit megsimogattuk őket, egy kicsit megetettük őket, illetve Dani (a kecskefarm vezetője) elmesélte nekünk, hogy hogyan is működik a gazdasága. A gyermekek nagyon élvezték, és még a kecskék is eléggé megbarátkoztak velünk a végére.
Ajánljuk mindenkinek a Dániel Kecskefarm termékeit, ugyanis adalékanyagoktól mentesek, és házilag, kézzel készítik el őket.

Balatoni bringatúra

Az egyik legnépszerűbb programunkáá vált a Balatoni Bringatúra. A túra során a balatoni nagy kört (150 km) tekertük le a teenagerekkel. Természetesen ezt a programot csak a nagyobb gyerekeknek tartogatjuk. Első ízben azért nem voltunk 100%-ig biztosak benne, hogy ez maradéktalan sikert fog elérni, de szerencsére tévedtünk, és még azok a gyerekek is, akik előtte féltek tőle, és azt hitték, hogy nem képesek rá, vígan letekerték a teljes távot.
Nagyon büszkék vagyunk mindegyikőjükre, és főleg azért, mert egytől egyig legyőzték önmagukat.

Tájékozódási futás

A tájékozódási futás szintén egy nagy kedvenc lett a gyerekek számára. Ezt úgy kell elképzelni, hogy van “X” pont amelyeket előre meghatározott módon (térkép alapján) kell sorban felkeresni, és egy hasonló kártyát, mint a bankkártya lecsippantani az egyes állomásokon. A rendszer teljesen automatikuson számítógépen működik, így a gyerekeknek csak a kártyát kell vinniük magukkal, csippantani végig sorban, és ha célba értek, akkor az eredményük már látható is a monitoron. A kisebbekkel ezt a tabi focipályán játszottuk, azonban a tinikkel az erdőben is kipróbáltuk ismeretlen környezetben. Nagy siker volt. 

Lézerpisztoly lövészet

Mindenkit nyugalomra intünk, ilyennel lőnek az öttusázók is, teljesen ártalmatlan, ám annál nagyobb élmény volt a gyerekeknek. A lézerpisztoly lövészetet céltáblákra játszottuk, és ahogy a gyerekek ügyesedtek, egyre inkább távolabbról kellett eltalálniuk a céltáblák közepét. Mind a kisebbek, mind a nagyobbak élvezték a játékot.